Šalát z chobotnice

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Chobotnicu varíme v čistej vode s trochou soli asi 45 minút. Zatiaľ si nakrájame všetku zeleninu na pásiky. Počkáme, kým uvarená chobotnica vychladne, potom ju pokrájame na trojcentimetrové kúsky.
  2. Všetko spolu poriadne premiešame, pridáme bazalku, olivový olej, pokvapkáme citrónom, posolíme a okoreníme. Na ozdobu posypeme petržlenovou vňaťou.
  3. Náš tip: Varenie chobotnice: chobotnici odrežeme hlavu, vyvrátime chápadlá smerom von a ďalej upravujeme. Z hlavy odrežeme ostrým nožom kruh, na ktorom ostanú oči a vyhodíme ho. Hlavu potom opatrne rozrežeme po obvode tak, aby sme neporušili žľazu s atramentom, ktorú vyhodíme.