Šalát z chobotnice
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Chobotnicu varíme v čistej vode s trochou soli asi 45 minút. Zatiaľ si nakrájame všetku zeleninu na pásiky. Počkáme, kým uvarená chobotnica vychladne, potom ju pokrájame na trojcentimetrové kúsky.
- Všetko spolu poriadne premiešame, pridáme bazalku, olivový olej, pokvapkáme citrónom, posolíme a okoreníme. Na ozdobu posypeme petržlenovou vňaťou.
- Náš tip: Varenie chobotnice: chobotnici odrežeme hlavu, vyvrátime chápadlá smerom von a ďalej upravujeme.
Z hlavy odrežeme ostrým nožom kruh, na ktorom ostanú oči a vyhodíme ho. Hlavu potom opatrne rozrežeme po obvode tak, aby sme neporušili žľazu s atramentom, ktorú vyhodíme.
|