Šalát so srňacím mäsom
Šalát so srňacou filetou
Autor receptu: podravka
Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú kombináciu, ktorú si
určite zamilujete.
Postup
- Srňaciu filetu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
- Posypeme korením grill classic, zalejeme 40 ml olivového oleja a necháme postáť 30 minút.
- Takto pripravené mäso dáme na dobre vyhriaty gril alebo do grilovacej panvice a ugrilujeme zo všetkých strán do želanej prepečenosti. Zložíme z ohňa a necháme v teple.
- Zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, tymian, bazalku, chilli, olivový olej, trochu soli a korenia a dobre premiešame.
- Do misky dáme umytý špenát, pridáme jablká nakrájané na tenké plátky, mäso nakrájané na malé kúsky, prelejeme zálievkou, premiešame a ihneď podávame.