Šalát so srňacím mäsom

Šalát so srňacou filetou

Autor receptu: podravka

Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú kombináciu, ktorú si určite zamilujete.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Srňaciu filetu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
  2. Posypeme Podravkou grill classic, zalejeme 40 ml olivového oleja a necháme postáť 30 minút.
  3. Takto pripravené mäso dáme na dobre vyhriaty gril alebo do grilovacej panvice a ugrilujeme zo všetkých strán do želanej prepečenosti. Zložíme z ohňa a necháme v teple.
  4. Zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, tymian, bazalku, chilli, olivový olej, trochu soli a korenia a dobre premiešame.
  5. Do misky dáme umytý špenát, pridáme jablká nakrájané na tenké plátky, mäso nakrájané na malé kúsky, prelejeme zálievkou, premiešame a ihneď podávame.