Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom
Foto: violeta
Inšpirácia na ľahký letný obed, ktorý vás dostatočne zasýti.
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytý šalát som pokrájala, pridala pokrájanú cibuľku a uhorku. Šalát som zaliala zálievkou a premiešala. Pridala som nakrájané cherry paradajky a znova jemne premiešala. Hlavnou zložkou zálievky je biely jogurt, ostatné suroviny si treba pridať podľa chuti, medu nedávajte veľa, aby nebola príliš sladká. Do zálievky som pridala nakrájanú mätu piepornú.
- 2
Na vrch som uložila nakrájaný syr a uvarené vajíčka. Nakoniec som na šalát jemne nastrúhala čierne korenie a soľ. Zakvapla olivovo-pomarančovým olejom a posypala nakrájanou mätou piepornou. Výborne sa k nemu hodí fínska ražná kocka ;)
Tiež so syrom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu