Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kačacie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s trochou olivového oleja, opekáme na strane s kožou, ktorú narežeme do mriežky. Po obrátení a dopečení ich uložíme na teplé miesto.
  2. Do výpeku pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme. Potom pridáme cherry ocot – restujeme. Pridáme lesné plody, ktoré trocha povaríme, ďalej dáme maslo, ktoré zahustí omáčku.
  3. Listy šalátov zmiešame, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením, pokvapkáme zvyškom olivového oleja a citrónovou šťavou.
  4. NÁŠ TIP: Šalát servírujeme na polovicu taniera, naň poukladáme šikmo narezané kačacie prsia a zalejeme omáčkou. Dozdobíme lesnými plodmi.