Foto: martinis
Perličková mozzarella je klasická mozzarella, tvarovaná do drobných guľôčok, ktoré sa svojou veľkosťou hodia k cherry paradajkám a čiernym olivám. Dnes doplnené plátkami avokáda Zobraziť celý popisPerličková mozzarella je klasická mozzarella, tvarovaná do drobných guľôčok, ktoré sa svojou veľkosťou hodia k cherry paradajkám a čiernym olivám. Dnes doplnené plátkami avokáda a pokvapkané zálievkou s bielym balzamikom :)
porcia
príprava
Suroviny
8 ks (poprekrajovaných) |
|
60 g |
|
zrelé (pokrájané na plátky) |
|
pár lístkov (či šalát) |
|
10 ks |
|
štipka |
|
|
|
Zálievka s bielym balzamikom: | |
PL |
|
1,5 PL |
|
ČL |
|
Postup
-
1
Začneme cherry paradajkami, ktoré umyjeme a poprekrajujeme. Teraz preferujem tie predávané so stonkou, chutia mi najviac. Pridáme 10 čiernych olív, malú hrsť perličkovej mozzarelly a dužinu avokáda vyberieme lyžicou a nakrájame na plátky. Rozdelíme na tanier a doplníme lístkami byliniek či šalátu.
- 2
Zálievku pripravíme zmiešaním lyžice olivového oleja, lyžice a pol bieleho balzamika a lyžičky francúzskej horčice. Ja som použil výbornú s bielym vínom a paprikou :)
- 3
Zálievkou prelejeme šalát a podávame s pečivom - napríklad grahamovými rohlíkmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
iný urobí - ja zjem - druhý umyje riad..ktože by takú službu nemal rád..??
to pečivo sa mi zdá príliš biele, tak radšej kornšpic:)
@radost : ako tak pozerám, to by som mohol otvárať už aj takú malú reštauráciu :-))
@jamarlen : napíš, ako chutilo - pokojne aj s kornšpicom ;)
@babav : zaujímavá obmena, malá hrsť špenátu by iste neuškodila, takže aspoň mám ďalšiu variáciu ;)
@dorenika nech ti chutí :O)
@sany11 v mrazáku mám vždy aj vlastné pečivo, ale mamka so sestrou si kúpili tieto rohlíky a nezjedli ich, tak mi bolo ľúto ich nechať zoschnúť (nerád vyhadzujem jedlo), tak som ich dorazil ja :) každopádne vďaka :-))