Šalát Pikantéria

Autor receptu: nonna

Tento recepis ponúkam všetkým tým, ktorí obľubujú jemné pikantnosti, predovšetkým v kulinárstve, ale možno nielen v tom....Tak vyskúšajte jeho účinok.

1
porcia
16 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu nakrájame na tenké pásiky, trochu osolíme a necháme odstáť. Šťavu, ktorú pustí po čase, zlejeme.
  2. Kaleráb postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno a jemne osolíme.
  3. Chren nastrúhame na jemno a syr rozdrvíme.
  4. Všetko spolu dobre premiešame.
  5. Vo vode rozmiešame horčicu, rozotretý cesnak, pridáme ocot, citrónovú šťavu, čierne korenie, olej a necháme prejsť varom.
  6. Po vychladnutí prelejeme cez zmes zeleniny a syru.
  7. Necháme odstáť v chladničke minimálne 4 hodiny.