Šalát Pikantéria
Autor receptu: nonna
Tento recepis ponúkam všetkým tým, ktorí obľubujú jemné pikantnosti, predovšetkým v kulinárstve, ale možno nielen v tom....Tak vyskúšajte jeho účinok.
1 porcia |
16 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu nakrájame na tenké pásiky, trochu osolíme a necháme odstáť. Šťavu, ktorú pustí po čase, zlejeme.
- Kaleráb postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno a jemne osolíme.
- Chren nastrúhame na jemno a syr rozdrvíme.
- Všetko spolu dobre premiešame.
- Vo vode rozmiešame horčicu, rozotretý cesnak, pridáme ocot, citrónovú šťavu, čierne korenie, olej a necháme prejsť varom.
- Po vychladnutí prelejeme cez zmes zeleniny a syru.
- Necháme odstáť v chladničke minimálne 4 hodiny.