Šalát na chlebíčky
Foto: evusik
Aký by to bol Silvester bez chlebíčkov? U nás musia byť.
príprava
Suroviny
200 g |
|
300 g uvarené v šupke |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2-3 ks (uvarené na tvrdo) |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Tento šalát robím len tak od oka. Používam ho na chlebíčky alebo ako súčasť studenej misy. Presne takto robím aj kurací šalát. Mäso zo sliepky, z ktorej som uvarila polievku oberiem, nakrájam a použijem do šalátu.
-
2
Najprv si uvaríme zemiaky v šupe, vychladnuté ošúpeme, nakrájame na kocky alebo pretlačíme ako na šalát. Mrkvu uvaríme a nakrájame na drobné kocky. Mrazený hrášok a kukuricu uvaríme. Šampiňóny scedíme a nasekáme nadrobno. Vajcia uvarené na tvrdo vychladíme, olúpeme a nakrájame na drobno. Salámu nakrájame na hrubšie pásiky. Všetko zmiešame.
-
3
Majolku, smotanu a horčicu zmiešame, dochutíme worchestrovou omáčkou, štipkou cukru, soľou a mletým korením. Premiešame so šalátom a ak treba, dochutíme. Šalát necháme odležať.
-
4
Šalát použijeme na prípravu chlebíčkov, ale môžeme ho podávať aj ako samostatné jedlo.
Tie konzervy občas kupujem aj ja, ale častejšie kupujem mrazenú zeleninu, tzv. trojboj - mrkva, hrášok, kukurica, koľko potrebujem toľko si odsypem.
Ja mám rada recepty ktoré sú inšpiračné, čiže netreba ich do bodky dodržať. Niekto nedá šampiňóny a niekto zas kukuricu. Varím predsa pre seba, tak nech nám chutí.
Chlebicky u nas musia byt s maslom a horcicou, salat radsej podavam oblozeny sunkou, salamou, varenymi vajcami a zeleninou.