Majonézový šalát

Šalát na chlebíčky

Autor receptu: evusik

Aký by to bol Silvester bez chlebíčkov? U nás musia byť.

30 minút
príprava

Postup

  1. Tento šalát robím len tak od oka. Používam ho na chlebíčky alebo ako súčasť studenej misy. Presne takto robím aj kurací šalát. Mäso zo sliepky, z ktorej som uvarila polievku oberiem, nakrájam a použijem do šalátu.
  2. Najprv si uvaríme zemiaky v šupe, vychladnuté ošúpeme, nakrájame na kocky alebo pretlačíme ako na šalát. Mrkvu uvaríme a nakrájame na drobné kocky. Mrazený hrášok a kukuricu uvaríme. Šampiňóny scedíme a nasekáme nadrobno. Vajcia uvarené na tvrdo vychladíme, olúpeme a nakrájame na drobno. Salámu nakrájame na hrubšie pásiky. Všetko zmiešame.
  3. Majolku, smotanu a horčicu zmiešame, dochutíme worchestrovou omáčkou, štipkou cukru, soľou a mletým korením. Premiešame so šalátom a ak treba, dochutíme. Šalát necháme odležať.
  4. Šalát použijeme na prípravu chlebíčkov, ale môžeme ho podávať aj ako samostatné jedlo.