Recept mám od starej mamy, ktorá rada vypekala. Zákusky je dobré upiecť deň vopred, aby boli na druhý deň mäkkučké.
Suroviny
40 dg |
|
10 dg |
|
10 dg |
|
1 ks |
|
1 dg,(amónium) |
|
1,1 dl |
|
PLNKA: | |
7 dl |
|
40 dg |
|
2 dl |
|
1,5 balenia, alebo Hera |
|
pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Salajku dáme do mlieka a všetky prísady na cesto zmiesime spolu s mliekom. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a upečieme v rúre. POZOR: Rýchlo sa pečie. Pečiem tak, že dávam papier na pečenie a potom na to cesto. Cesto sa neprichytí. Cestá necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: Dáme uvariť mlieko, cukor a za stáleho pridávania detskú krupicu. Uvarí sa kaša, ktorá sa nechá vychladnúť. Do vychladnutej zašľaháme palmarín alebo heru a pár kvapiek mandľovej esencie.
- 3
Vyšľahanou plnkou naplníme pláty a zaťažíme . Na druhý deň to zvyknem pokvapkať čokoládovou polevou. Zvyknem to piecť večer a j plniť, aby som to mohla ráno nakrájať. Zákusky sú mäkkučké a amoniak v nich nie je vôbec cítiť. Amoniak cítiť iba počas pečenie, potom sa jeho typická vôňa stratí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sypala práškovým cukrom a bol mňam. Bolo to strašne dávno, a nemohla som sa dostať k receptu. Získala som ho asi 15 rokov dozadu, pečiem ho, ale plním ho plnkou ako do medového zákuska. Vyskúšajte
Môže.