Salajkové zákusky

Autor receptu: alenka0901

Recept mám od starej mamy, ktorá rada vypekala. Zákusky je dobré upiecť deň vopred, aby boli na druhý deň mäkkučké.

Suroviny

Postup

  1. Salajku dáme do mlieka a všetky prísady na cesto zmiesime spolu s mliekom. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a upečieme v rúre. POZOR: Rýchlo sa pečie. Pečiem tak, že dávam papier na pečenie a potom na to cesto. Cesto sa neprichytí. Cestá necháme vychladnúť.
  2. Plnka: Dáme uvariť mlieko, cukor a za stáleho pridávania detskú krupicu. Uvarí sa kaša, ktorá sa nechá vychladnúť. Do vychladnutej zašľaháme palmarín alebo heru a pár kvapiek mandľovej esencie.
  3. Vyšľahanou plnkou naplníme pláty a zaťažíme . Na druhý deň to zvyknem pokvapkať čokoládovou polevou. Zvyknem to piecť večer a j plniť, aby som to mohla ráno nakrájať. Zákusky sú mäkkučké a amoniak v nich nie je vôbec cítiť. Amoniak cítiť iba počas pečenie, potom sa jeho typická vôňa stratí.