Drobné pečivo
Drobné pečivo

Sadlové pečivo

lea123321 - bez fotkylea123321, 18. decembra 2018
Sadlové pečivo
Foto: lea123321

Tradičné a chutné

40 minút
príprava
10-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Gombíky:
150 g
150 g
120 g (čisté, kvalitné, jemné)
1 ČL
Rožteky:
100 g mleté
250 g
400 g
1 bal.
2 PL
250 g




Postup

  1. 1

    Gombíky: zmiešať suroviny na cesto, rukami tvarovať guličky a ukladať na plech. Vareškou urobiť v strede guľky jamku a vložiť džem. Pečú sa cca 25 minút na 180-200 °C. Ja som ich obalila v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.

  2. 2

    Rohlíčky: zmiešať suroviny na cesto. Cestom naplniť formičky na rožteky, poukladať na plech a piecť cca 10 minút na 180-200 °C.

Diskusia k receptu

babka123
Do rožtekov neide sadlo? Asi by bolo bývalo lepšie uviesť každé zvlášť ako dva recepty. Môže to byť dobré aj hodné vyskúšania, len to treba vysvetliť podrobnejšie.
1x haji
haji
V rozpisu u rohlíčků chybí množství tuku.
babka123
Milá Lea, ďakujem za doplnenie, už teraz mi je to jasné. Ak budem mať sadlo vyskúšam upiecť. Pozdravujem a nech sa Ti darí ďalej piecť.
haji
@Babka123 (18.12.2018 14:50)
S masťou/sádlem sme doma robili medvedie labky a důlkové koláčky /viz hore recept/. Chuť je nezaměnitelná, výborná!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia