Vyprážané kuracie prsia
Vyprážané kuracie prsia

Kuracie stripsy v bezlepkovej strúhanke videorecept

novalim - fotkanovalim, 30. apríla 2024. Komerčný recept.

Ak si občas doprajete vyprážané jedlá, vždy je lepšie si ich pripraviť doma. Olej nebude prepálený a suroviny budú čerstvé. Dnes máme pre Zobraziť celý popisAk si občas doprajete vyprážané jedlá, vždy je lepšie si ich pripraviť doma. Olej nebude prepálený a suroviny budú čerstvé. Dnes máme pre vás recept na domáce kuracie stripsy - samozrejme v bezlepkovej verzii. Na trojobal sme použili našu bezgluténovú múku Promix UNI a našu poctivú chlebovú strúhanku bez lepku. Nech vám chutí.
Zdroj: www.novalim.sk

3-4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava
Kuracie stripsy v bezlepkovej strúhanke (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

250 g čerstvé (najlepšie od farmárov)
 (na obaľovanie)
4 ks
75 ml
1 bal.
 (na vysmážanie)
Príloha:




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme, nakrájame na hrubšie podlhovasté kúsky a osolíme. Vajcia dobre rozšľaháme, pridáme do nich smotanu na šľahanie a soľ (smotana vo vajíčku dodá stripsom jemnú chuť). Všetko dôkladne premiešame.

  2. 2

    Mäso obaľujeme v poradí: múka, vajce, múka, vajce a strúhanka. Tento dvojitý obal zaručí, že stripsy budú veľmi chrumkavé a chutné. Môžeme samozrejme použiť aj klasický jednoduchý trojobal.

  3. 3

    V hlbšej širokej panvici rozpálime väčšie množstvo oleja. Vysmážame potom na slabom plameni, zakryté pokrievkou z oboch strán do zlatista. Kuracie stripsy podávame s hranolčekmi a dipom podľa chuti.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
ael
ael
bolo to výborne ľahko sa to robilo ale my sme práve zabudli dať soľ na mäso takže mala chybyčka se vbloudila
1x ael




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia