Ryžový šalát

Ryžový šalát s bordó mrkvou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne sa hodí na šaláty.

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu zalejeme vodou, osolíme a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.
  2. Mrkvu ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Pridáme k vychladnutej ryži. Podľa potreby dosolíme, okoreníme a s olejom premiešame.
  3. Šalát rozdelíme na taniere.
  4. Postriekame olejom a do stredu uložíme ryžu s mrkvou. Obložíme kolieskami reďkovky.
  5. Na zálievku zmiešame jogurt s tatárskou omáčkou a horčicou. Šalát zalejeme zálievkou a hneď podávame.