Ryžovo-mandľové mlieko a slaný koláč zo zvyšnej drte

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 11. marca 2013

Fotky sú z jedného z našich Nedeľných vegetov v Košiciach, tak nie sú moc kvlitné, len pre predstavu =) Recept je naozaj jednoduchý a Zobraziť celý popisFotky sú z jedného z našich Nedeľných vegetov v Košiciach, tak nie sú moc kvlitné, len pre predstavu =) Recept je naozaj jednoduchý a všetkým veľmi chutilo.

10-12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
250 g
1/8 kocky
podľa potreby
1 - 2 ks (väčšia)
1 ks




Postup

  1. 1

    Mandle, ktoré sme si cez noc nechali namočené zlejeme z vody a dáme do hrnca. Zalejeme čistou vodou tak aby boli ponorené všetky a dáme variť. Ryžu poriadne prepláchneme a taktiež dáme variť. Varíme dovtedy, kým nebudú dosť mäkké aby sme ich umixovali na jemnú kašu. Keď sú mandle aj ryža dostatočne mäkké zlejeme ich znova z vody a vhodíme do jedného hrnca a zalejeme čistou vodou (množstvo podľa toho, aké husté mlieko chete, ja som použila dva litre) a mixujeme kým nebude z ryže a mandlí hladká kaša. Potom dáme mlieko znova prevrieť na pár minút a zlejeme cez jené plátno. Hotové mlieko si môžme dochutiť cukrom, sirupmi, kakaom alebo na čo máte chuť. Hotovo! =)

  2. 2

    Po preliatí sa nám na plátne zachytila mandľovo-ryžová drť, ktorú si dáme do misky a spravíme z nej plnku na slaný koláč. Pridáme do nej lahôdkové droždie, soľ a citrónovú šťavu podľa chuti, ešte raz dobre premixujeme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Z múky, soli, tenučkého plátku kvasníc (cesto má by len nadýchané, nie hrubé nakysnuté =)) a asi 150ml vody vypracujeme cesto. Preložíme si ho na dosku a natenučko rozvaľkáme. Pred pečením som ho potrela olivovým olejom a vložila do vyhriatej rúry. Pečieme na najvyššom stupni kým cesto nebude pekné zlaté a chrumkavé. Potom ho vyberieme a natrieme naň pripravenú plnku a prihodíme dozlata opraženú cibulku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia