Ryžové rezance

Ryžové rezance Yakisoba

Autor receptu: shanshi

Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

4
porcie

Postup

  1. Hovädziu sviečkovicu umyjeme a nakrájame na rezance. Dáme do woku spolu s očisteným a na drobno nakrájaným zázvorom. Restujeme na teryaki omáčke, kým sa nám mäso nezatiahne.
  2. Pridáme baby mrkvu, baby kukuricu, očistené fazuľové lusky a namočené judášovo ucho. Judášovo ucho je namočené pol hodinu v studenej vode. Necháme spolu dusiť kým zelenina nezmäkne.
  3. Keď je zelenina polomäkká, pridáme očistený, na jemno pokrájaný pór na kolieska.
  4. Ryžové rezance varíme zvlášť - do hrnca nalejeme studenú vodu, osolíme. Vodu privedieme do bodu varu, potom pridáme ryžové rezance. Keď budú rezance al dente, scedíme a opláchneme ich. Takto hotové ich pridáme k zmesi a spolu na panvici premiešame.