Ryžové rezance so šampiňónmi

skela - fotkaskela, 16. marca 2013
Ryžové rezance so šampiňónmi
Foto: skela

Bezmasite jedlo s nadychom ďalekeho východu.

4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
3-4 ks
4-5 strúčikov
 alebo sušený
1/2 ks
2 čl
2 čl




Postup

  1. 1

    Ryzove rezance pripravime podľa národu, niektoré sa varia, niektoré len zaleju vriacou vodou, scedime. Kým sa robia rezance, nakrajame ocistene sampinony, cibulku, nastruhame cesnak a zazvor. Pripravime si stavu z polovice citronu, do misky zamiesame krystalovy cukor, zemiakovy skrob, sojovu omacku a víno sake. Ak nemáme, nepridame, nič s nestane.

    Ryžové rezance so šampiňónmi - obrázok 1
  2. 2

    Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme trochu oleja a 3 minuty posmazime sampionony. Potom pridame cibulku, cesnak, zazvor - posmazime. Prilejeme citronovu stavu a rozmiesanu zmes v sojovej omacke. Varíme 1 minútu. Zmes by po uvareni mala mat konzistenciu i farbu medu. Ak treba, môžeme zriedit vodou.

  3. 3

    Odstavime, pridame odkvapkane rezance a premiesame.

    Ryžové rezance so šampiňónmi - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
môže byť pre mňa... V tej prvej položke je asi malá chybička myslím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia