Foto: skela
Bezmasite jedlo s nadychom ďalekeho východu.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ryzove rezance pripravime podľa národu, niektoré sa varia, niektoré len zaleju vriacou vodou, scedime. Kým sa robia rezance, nakrajame ocistene sampinony, cibulku, nastruhame cesnak a zazvor. Pripravime si stavu z polovice citronu, do misky zamiesame krystalovy cukor, zemiakovy skrob, sojovu omacku a víno sake. Ak nemáme, nepridame, nič s nestane.
-
2
Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme trochu oleja a 3 minuty posmazime sampionony. Potom pridame cibulku, cesnak, zazvor - posmazime. Prilejeme citronovu stavu a rozmiesanu zmes v sojovej omacke. Varíme 1 minútu. Zmes by po uvareni mala mat konzistenciu i farbu medu. Ak treba, môžeme zriedit vodou.
- 3
Odstavime, pridame odkvapkane rezance a premiesame.
- 3
Diskusia k receptu