Ryžové rezance so šampiňónmi

Autor receptu: skela

Bezmasite jedlo s nadychom ďalekeho východu.

4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ryzove rezance pripravime podľa národu, niektoré sa varia, niektoré len zaleju vriacou vodou, scedime. Kým sa robia rezance, nakrajame ocistene sampinony, cibulku, nastruhame cesnak a zazvor. Pripravime si stavu z polovice citronu, do misky zamiesame krystalovy cukor, zemiakovy skrob, sojovu omacku a víno sake. Ak nemáme, nepridame, nič s nestane.
  2. Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme trochu oleja a 3 minuty posmazime sampionony. Potom pridame cibulku, cesnak, zazvor - posmazime. Prilejeme citronovu stavu a rozmiesanu zmes v sojovej omacke. Varíme 1 minútu. Zmes by po uvareni mala mat konzistenciu i farbu medu. Ak treba, môžeme zriedit vodou.
  3. Odstavime, pridame odkvapkane rezance a premiesame.