Ryžové rezance so šampiňónmi
Autor receptu: skela
Bezmasite jedlo s nadychom ďalekeho východu.
4 porcie |
15 minút príprava |
5 minút na 180 °C |
Postup
- Ryzove rezance pripravime podľa národu, niektoré sa varia, niektoré len zaleju vriacou vodou, scedime. Kým sa robia rezance, nakrajame ocistene sampinony, cibulku, nastruhame cesnak a zazvor. Pripravime si stavu z polovice citronu, do misky zamiesame krystalovy cukor, zemiakovy skrob, sojovu omacku a víno sake. Ak nemáme, nepridame, nič s nestane.
- Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme trochu oleja a 3 minuty posmazime sampionony. Potom pridame cibulku, cesnak, zazvor - posmazime. Prilejeme citronovu stavu a rozmiesanu zmes v sojovej omacke. Varíme 1 minútu. Zmes by po uvareni mala mat konzistenciu i farbu medu. Ak treba, môžeme zriedit vodou.
- Odstavime, pridame odkvapkane rezance a premiesame.