Ryžové placky so špenátom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Vopred namočenú hrubozrnnú ryžu uvaríme v slanej vode.
  2. Hneď po odstavení pridáme vajíčka, ovčí syr, nadrobený chlieb, bazalku, premiešame, osolíme a prikryjeme uterákom, aby pomaly „došla“.
  3. Medzitým zoberieme listový špenát, mierne ho blanšírujeme a krátko podusíme na rozohriatom masle.
  4. Do špenátu vmiešame 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a dusíme asi 10 minút pod pokrievkou.
  5. Zmiešame jogurt, smotanu, papriku, rascu, citrónovú šťavu a vytvoríme jednoduchú zálievku.
  6. Z ryžovej zmesi vytvarujeme placky a z oboch strán ich opečieme na horúcom oleji do zlatista. Podávame so špenátom a poliate studenou omáčkou.