Bravčové rizoto
Ryža s bravčovým karé
Autor receptu: ryzasos
Ryža s bravčovým mäsom je tradičné jedlo, ktoré spája šťavnatosť bravčového mäsa s jemnosťou ryže a vytvára tak ucelené
jedlo plné chuti.* Tento recept je ideálny na rodinné jedlo alebo na akúkoľvek špeciálnu príležitosť, keď si chcete vychutnať
upokojujúce jedlo plné chute. Kombinácia surovín, ako sú zelené fazuľky, paprika a paradajky, spolu s dobrým vývarom a ryžou SOS robia z tohto jedla vyváženú a lahodnú variantu.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové mäso nakrájajte na malé kúsky, aby sa rovnomerne a rýchlo prepieklo.
- Na omáčku nakrájajte zeleninu (červenú papriku, zelené fazuľky, cibuľu a cesnak).
- Do veľkej panvice dajte kvapku olivového oleja a opečte bravčové mäso na stredne vysokej teplote, pričom dbajte na to, aby bolo dobre prepečené zo všetkých strán. Tento proces pomáha uzavrieť šťavu v mäse, čím zaisťuje šťavnatú textúru a hlbšiu chuť v konečnom pokrme.
- Keď je mäso opečené, vyberte ho a odložte na neskôr.
- Na tej istej panvici, kde ste opiekli mäso, pridajte podľa potreby ešte trochu olivového oleja a poduste zeleninu. Začnite s cesnakom a cibuľou, nechajte ich mierne zhnednúť. Potom za stáleho miešania pridajte červenú papriku a zelenú fazuľku, aby sa uvarili rovnomerne.
- Zeleninu necháme na miernom ohni dusiť niekoľko minút, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať.
- Potom pridajte bravčové mäso späť do panvice a spojte všetky ingrediencie.
- Keď sa zelenina a mäso dobre spoja, pridajte SOS ryžu a zľahka ju pár minút restujte. To umožní ryži absorbovať chute omáčky. Potom pridajte pokrájanú paradajku a nalejte horúci mäsový vývar a premiešajte. Nechajte ryžu variť na strednom ohni asi 15 minút.
- Keď je ryža uvarená, odstavte panvicu z ohňa a pred podávaním ju nechajte niekoľko minút odpočívať. Ryžu naložíme na taniere a ozdobíme trochou čerstvej petržlenovej vňate.