Bravčové rizoto

Ryža s bravčovým karé

Autor receptu: ryzasos

Ryža s bravčovým mäsom je tradičné jedlo, ktoré spája šťavnatosť bravčového mäsa s jemnosťou ryže a vytvára tak ucelené jedlo plné chuti.* Tento recept je ideálny na rodinné jedlo alebo na akúkoľvek špeciálnu príležitosť, keď si chcete vychutnať upokojujúce jedlo plné chute. Kombinácia surovín, ako sú zelené fazuľky, paprika a paradajky, spolu s dobrým vývarom a ryžou SOS robia z tohto jedla vyváženú a lahodnú variantu.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové mäso nakrájajte na malé kúsky, aby sa rovnomerne a rýchlo prepieklo.
  2. Na omáčku nakrájajte zeleninu (červenú papriku, zelené fazuľky, cibuľu a cesnak).
  3. Do veľkej panvice dajte kvapku olivového oleja a opečte bravčové mäso na stredne vysokej teplote, pričom dbajte na to, aby bolo dobre prepečené zo všetkých strán. Tento proces pomáha uzavrieť šťavu v mäse, čím zaisťuje šťavnatú textúru a hlbšiu chuť v konečnom pokrme.
  4. Keď je mäso opečené, vyberte ho a odložte na neskôr.
  5. Na tej istej panvici, kde ste opiekli mäso, pridajte podľa potreby ešte trochu olivového oleja a poduste zeleninu. Začnite s cesnakom a cibuľou, nechajte ich mierne zhnednúť. Potom za stáleho miešania pridajte červenú papriku a zelenú fazuľku, aby sa uvarili rovnomerne.
  6. Zeleninu necháme na miernom ohni dusiť niekoľko minút, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať.
  7. Potom pridajte bravčové mäso späť do panvice a spojte všetky ingrediencie.
  8. Keď sa zelenina a mäso dobre spoja, pridajte SOS ryžu a zľahka ju pár minút restujte. To umožní ryži absorbovať chute omáčky. Potom pridajte pokrájanú paradajku a nalejte horúci mäsový vývar a premiešajte. Nechajte ryžu variť na strednom ohni asi 15 minút.
  9. Keď je ryža uvarená, odstavte panvicu z ohňa a pred podávaním ju nechajte niekoľko minút odpočívať. Ryžu naložíme na taniere a ozdobíme trochou čerstvej petržlenovej vňate.