Foto: ryzasos
Ryža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a tradície. Táto ryža, známa svojím Zobraziť celý popisRyža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a tradície. Táto ryža, známa svojím pôvodom vo valencijskej kuchyni, ponúka lahodný kulinársky zážitok, zdôrazňujúci použitie morských plodov. Ak ste milovníkom tradičných jedál z ryže, tento recept vás pri každom súste prenesie priamo na pobrežie Alicante.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici zohrejte trochu extra panenského olivového oleja a keď je horúci, pridajte krevety. Duste ich, kým nezružovejú a nepustia šťavu, ktorá ryži dodá výbornú chuť. Keď sú pripravené, vyberte ich a odložte bokom.
- 2
Do toho istého oleja pridajte chobotnice a zľahka ich opečte dozlatista. Tento krok umožňuje, aby si mäkkýše zachovali svoju textúru a dodali pokrmu hlbokú chuť. Odložte ich bokom spolu s krevetami.
- 3
Do oleja, ktorý absorboval chute morských plodov, pridajte lyžicu passaty na osobu. Na miernom ohni restujte, aby sa uvoľnili všetky arómy.
- 4
Potom pridajte ryžu a neustále miešajte. Cieľom je, aby ryža získala perleťovú farbu. To umožní lepšie absorbovať chuť vývaru.
- 5
Horúci rybí vývar nalejte do panvice k ryži.
- 6
Pridajte štipku soli a varte ryžu na strednom ohni asi 16 minút. Potom do zmesi pridajte krevety a chobotnice na posledné 2 minúty, aby sa dobre spojili a dodali pokrmu konečnú chuť.
- 7
Na záver môžete pridať trochu nasekanej čerstvej petržlenovej vňate na ozdobenie a dodanie farby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu