Ryža Alicantino

ryzasos - fotkaRyža SOS, 3. januára 2025. Komerčný recept.
Ryža Alicantino
Foto: ryzasos

Ryža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a tradície. Táto ryža, známa svojím Zobraziť celý popisRyža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a tradície. Táto ryža, známa svojím pôvodom vo valencijskej kuchyni, ponúka lahodný kulinársky zážitok, zdôrazňujúci použitie morských plodov. Ak ste milovníkom tradičných jedál z ryže, tento recept vás pri každom súste prenesie priamo na pobrežie Alicante.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1 l
8 ks
6-8 ks malé mrazené




Postup

  1. 1

    Na panvici zohrejte trochu extra panenského olivového oleja a keď je horúci, pridajte krevety. Duste ich, kým nezružovejú a nepustia šťavu, ktorá ryži dodá výbornú chuť. Keď sú pripravené, vyberte ich a odložte bokom.

  2. 2

    Do toho istého oleja pridajte chobotnice a zľahka ich opečte dozlatista. Tento krok umožňuje, aby si mäkkýše zachovali svoju textúru a dodali pokrmu hlbokú chuť. Odložte ich bokom spolu s krevetami.

  3. 3

    Do oleja, ktorý absorboval chute morských plodov, pridajte lyžicu passaty na osobu. Na miernom ohni restujte, aby sa uvoľnili všetky arómy.

  4. 4

    Potom pridajte ryžu a neustále miešajte. Cieľom je, aby ryža získala perleťovú farbu. To umožní lepšie absorbovať chuť vývaru.

  5. 5

    Horúci rybí vývar nalejte do panvice k ryži.

  6. 6

    Pridajte štipku soli a varte ryžu na strednom ohni asi 16 minút. Potom do zmesi pridajte krevety a chobotnice na posledné 2 minúty, aby sa dobre spojili a dodali pokrmu konečnú chuť.

  7. 7

    Na záver môžete pridať trochu nasekanej čerstvej petržlenovej vňate na ozdobenie a dodanie farby.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia