Ryža
Ryža Alicantino
Autor receptu: ryzasos
Ryža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a
tradície.* Táto ryža, známa svojím pôvodom vo valencijskej kuchyni, ponúka lahodný kulinársky zážitok, zdôrazňujúci použitie
morských plodov. Ak ste milovníkom tradičných jedál z ryže, tento recept vás pri každom súste prenesie priamo na pobrežie
Alicante.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici zohrejte trochu extra panenského olivového oleja a keď je horúci, pridajte krevety. Duste ich, kým nezružovejú a nepustia šťavu, ktorá ryži dodá výbornú chuť. Keď sú pripravené, vyberte ich a odložte bokom.
- Do toho istého oleja pridajte chobotnice a zľahka ich opečte dozlatista. Tento krok umožňuje, aby si mäkkýše zachovali svoju textúru a dodali pokrmu hlbokú chuť. Odložte ich bokom spolu s krevetami.
- Do oleja, ktorý absorboval chute morských plodov, pridajte lyžicu passaty na osobu. Na miernom ohni restujte, aby sa uvoľnili všetky arómy.
- Potom pridajte ryžu a neustále miešajte. Cieľom je, aby ryža získala perleťovú farbu. To umožní lepšie absorbovať chuť vývaru.
- Horúci rybí vývar nalejte do panvice k ryži.
- Pridajte štipku soli a varte ryžu na strednom ohni asi 16 minút. Potom do zmesi pridajte krevety a chobotnice na posledné 2 minúty, aby sa dobre spojili a dodali pokrmu konečnú chuť.
- Na záver môžete pridať trochu nasekanej čerstvej petržlenovej vňate na ozdobenie a dodanie farby.