Ryža

Ryža Alicantino

Autor receptu: ryzasos

Ryža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a tradície.* Táto ryža, známa svojím pôvodom vo valencijskej kuchyni, ponúka lahodný kulinársky zážitok, zdôrazňujúci použitie morských plodov. Ak ste milovníkom tradičných jedál z ryže, tento recept vás pri každom súste prenesie priamo na pobrežie Alicante.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici zohrejte trochu extra panenského olivového oleja a keď je horúci, pridajte krevety. Duste ich, kým nezružovejú a nepustia šťavu, ktorá ryži dodá výbornú chuť. Keď sú pripravené, vyberte ich a odložte bokom.
  2. Do toho istého oleja pridajte chobotnice a zľahka ich opečte dozlatista. Tento krok umožňuje, aby si mäkkýše zachovali svoju textúru a dodali pokrmu hlbokú chuť. Odložte ich bokom spolu s krevetami.
  3. Do oleja, ktorý absorboval chute morských plodov, pridajte lyžicu passaty na osobu. Na miernom ohni restujte, aby sa uvoľnili všetky arómy.
  4. Potom pridajte ryžu a neustále miešajte. Cieľom je, aby ryža získala perleťovú farbu. To umožní lepšie absorbovať chuť vývaru.
  5. Horúci rybí vývar nalejte do panvice k ryži.
  6. Pridajte štipku soli a varte ryžu na strednom ohni asi 16 minút. Potom do zmesi pridajte krevety a chobotnice na posledné 2 minúty, aby sa dobre spojili a dodali pokrmu konečnú chuť.
  7. Na záver môžete pridať trochu nasekanej čerstvej petržlenovej vňate na ozdobenie a dodanie farby.