Rýchly kežmarský koláč fotorecept
Foto: ancicka
Nielen že rýchly, ale jemný ako vatička.
36
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
300 g |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/2 l |
|
1 ČL |
|
2 hrste (nasekané) |
|
1 hrsť (alebo kandizované ovocie) |
|
|
Postup
-
1
Do miske dáme všetky suroviny...
-
2
...a dobre premiešame.
-
3
Cesto vylejeme na vymastený plech, netreba vysypať múkou a upečieme. Je dobré cesto viac rozotrieť ku krajom, lebo mne v strede viac vyrástol.
-
4
Upečený a vychladený koláč polejeme čokoládovou polevou alebo len posypeme práškovým cukrom.
Rýchly a vďačný.