Rýchly jablkový vrstvený koláč
Foto: orsi212
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 hrnček (300 ml) |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
2 ČL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
na vymazanie plechu |
|
150 g |
|
cca 6 ks |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame suché ingrediencie - 1 hrnček /300 ml/ krupice, 1 hrnček špaldovej hladkej múky, 1/2 hrnčeka Xylitolu /alebo iné sladidlo/, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 čajové lyžičky mletej škorice.
- 2
Potom si olúpeme a nastrúhame cca 6 veľkých jabĺk.
- 3
Pekáč na pečenie /menší, ja som mala 30x20 cm/ si vymastíme olejom alebo maslom.
- 4
Na dno pekáčika nasypeme suchú zmes tak, aby sme mali pokryté dno, potom dáme poriadnu vrstvu nastrúhaných jabĺk, potom zasa suchú zmes a zasa jablká, na tieto dáme 3 polievkové lyžice slivkového lekváru zmiešaného s vriacou vodou, aby vznikla tekutá kašička. To dáme na jablká a navrch zasa sypkú zmes.
- 5
Na vrch nastrúhame väčšiu dávku masla a dáme piecť na 200 °C cca 30-35 min do zlatova. Je to veľmi rýchle a úžasný mokrý koláčik.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu