20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho vodu, bryndzu alebo syr zmiešame s vajíčkom.
- 2
Cesto potrieme olejom, vidličkou naň rozotrieme 1/4 bryndzovej (syrovej) masy, na to dáme 1/4 špenátu. Cesto voľne zvinieme a dáme ho na vymastený pekáč
- 3
všetko zopakujeme 3–krát so zvyšným cestom a surovinami, potom ešte všetky banice jemne potrieme olejom a pečieme v rúre do zlatohneda asi 15 – 20 minút pri teplote 180 – 200°C.
- 4
Banica je výborná s acidofi lným mliekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
slivenskú
250g masla, 250g bulharského syra, cesto - 250 ml mlieka, vajce, lyžica masla alebo oleja, čajová lyžička soli, čajová lyžička cukru, kocka droždia, múky koľko treba
Cesto sa naplní, skrúti ako závin, ...