Slaný koláč s fetou

Rýchle veľkonočné raňajky

Autor receptu: archaa

Skvelé bleskové raňajky pre šibačov a nielen pre nich.

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku zmiešaním feta syru s posekanými bylinkami.
  2. Lístkové cesto vyváľame na plát a do stredu navrstvíme plnku. V strede cesto pozdĺžne rozdelíme na dva diely. Každý osobitne zrolujeme do rolády a následne do tvaru venca.
  3. Vence preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a vložíme do rúry, kde ich pri 180 stupňoch upečieme dozlata.
  4. Necháme chvíľu vychladnúť a podávame s čajom...