Rýchle pečené tvarohové buchty
Foto: kucharocka123
Pečené tvarohové buchty bez zdĺhavého kysnutia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
500 g pšeničná |
|
300 ml vlažné |
|
1/2 kocky (čerstvé) |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
2 ks |
|
7 g |
|
štipka |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
1 balíček |
|
1,5 PL |
|
1 ks |
|
1 PL pochúťková |
|
1/2 bal. |
|
Na potretie: | |
150 g |
|
Na posypanie: | |
trocha |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme náplň. Tvaroh premiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtok, 1 lyžicu kyslej smotany na zjemnenie, zahustíme pudingovým práškom a dôkladne vymiešame.
- 2
Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme. Pridáme štipku soli, cukor, rozmrvené droždie, vajíčka, olej, vlažné mlieko a premiešame. Vypracujeme hladké vláčne cesto, s ktorým ihneď pracujeme.
- 3
Na pomúčenej pracovnej doske vytvarujeme bochník, ktorý rozvaľkáme na hrúbku cca 3 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska. Zbytok cesta znovu premiesime a postup zopakujeme.
- 4
Na každé koliesko uložíme lyžičku plnky, cesto uzatvoríme a sformujeme do tvaru buchty uzavretou časťou nadol. Priebežne ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Boky aj vrch každej buchtičky natrieme rozpusteným maslom, aby sa navzájom nezlepili.
- 5
Buchty uložené na plechu necháme podkysnúť cca 15 minút, potom vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 30 minút alebo podľa svojej rúry.
- 6
Hotové necháme vychladnúť na mriežke a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu