Pečené buchty
Pečené buchty

Rýchle pečené tvarohové buchty

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 12. augusta 2023

Pečené tvarohové buchty bez zdĺhavého kysnutia.

30
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Kysnuté cesto:
500 g pšeničná
300 ml vlažné
1/2 kocky (čerstvé)
1,5 PL
1,5 PL
2 ks
7 g
štipka
Tvarohová plnka:
250 g
1 balíček
1,5 PL
1 ks
1 PL pochúťková
1/2 bal.
Na potretie:
150 g
Na posypanie:
trocha




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme náplň. Tvaroh premiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtok, 1 lyžicu kyslej smotany na zjemnenie, zahustíme pudingovým práškom a dôkladne vymiešame.

  2. 2

    Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme. Pridáme štipku soli, cukor, rozmrvené droždie, vajíčka, olej, vlažné mlieko a premiešame. Vypracujeme hladké vláčne cesto, s ktorým ihneď pracujeme.

  3. 3

    Na pomúčenej pracovnej doske vytvarujeme bochník, ktorý rozvaľkáme na hrúbku cca 3 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska. Zbytok cesta znovu premiesime a postup zopakujeme.

  4. 4

    Na každé koliesko uložíme lyžičku plnky, cesto uzatvoríme a sformujeme do tvaru buchty uzavretou časťou nadol. Priebežne ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Boky aj vrch každej buchtičky natrieme rozpusteným maslom, aby sa navzájom nezlepili.

  5. 5

    Buchty uložené na plechu necháme podkysnúť cca 15 minút, potom vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 30 minút alebo podľa svojej rúry.

  6. 6

    Hotové necháme vychladnúť na mriežke a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia