Pečené buchty

Rýchle pečené tvarohové buchty

Autor receptu: kucharocka123

Pečené tvarohové buchty bez zdĺhavého kysnutia.

30
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme náplň. Tvaroh premiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtok, 1 lyžicu kyslej smotany na zjemnenie, zahustíme pudingovým práškom a dôkladne vymiešame.
  2. Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme. Pridáme štipku soli, cukor, rozmrvené droždie, vajíčka, olej, vlažné mlieko a premiešame. Vypracujeme hladké vláčne cesto, s ktorým ihneď pracujeme.
  3. Na pomúčenej pracovnej doske vytvarujeme bochník, ktorý rozvaľkáme na hrúbku cca 3 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska. Zbytok cesta znovu premiesime a postup zopakujeme.
  4. Na každé koliesko uložíme lyžičku plnky, cesto uzatvoríme a sformujeme do tvaru buchty uzavretou časťou nadol. Priebežne ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Boky aj vrch každej buchtičky natrieme rozpusteným maslom, aby sa navzájom nezlepili.
  5. Buchty uložené na plechu necháme podkysnúť cca 15 minút, potom vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 30 minút alebo podľa svojej rúry.
  6. Hotové necháme vychladnúť na mriežke a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!