Pečené buchty
Rýchle pečené tvarohové buchty
Autor receptu: kucharocka123
Pečené tvarohové buchty bez zdĺhavého kysnutia.
30 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme náplň. Tvaroh premiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtok, 1 lyžicu kyslej smotany na zjemnenie, zahustíme pudingovým práškom a dôkladne vymiešame.
- Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme. Pridáme štipku soli, cukor, rozmrvené droždie, vajíčka, olej, vlažné mlieko a premiešame. Vypracujeme hladké vláčne cesto, s ktorým ihneď pracujeme.
- Na pomúčenej pracovnej doske vytvarujeme bochník, ktorý rozvaľkáme na hrúbku cca 3 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska. Zbytok cesta znovu premiesime a postup zopakujeme.
- Na každé koliesko uložíme lyžičku plnky, cesto uzatvoríme a sformujeme do tvaru buchty uzavretou časťou nadol. Priebežne ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Boky aj vrch každej buchtičky natrieme rozpusteným maslom, aby sa navzájom nezlepili.
- Buchty uložené na plechu necháme podkysnúť cca 15 minút, potom vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 30 minút alebo podľa svojej rúry.
- Hotové necháme vychladnúť na mriežke a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!