Rýchle cestoviny

Autor receptu: 13domca113

Tieto cestoviny si doprajem aspoň raz za týždeň a vždy sa na ne veľmi teším.

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme si zovrieť vodu a dáme do nej cestoviny.
  2. Do malého hrca dáme paradajky z konzervy (môžu byť aj krájané alebo pasírované), ja som použila teraz pasírované a výsledok bol skvelý. Privedieme do varu a varíme, pokým sa omáčka nezhustne. Pridáme do nej soľ (ja som pridala veľa nakoľko mozzarela slaná nie je), korenie, chilli, ak máte radi a cesnak v prášku alebo normálny podľa chuti.
  3. Mozzarelu si nakrájame/nastrúhame na tenké prúžky (môžete použiť aj light mozzarelu, ale oberiete sa tým o lepšiu chuť). Cestoviny zlejeme a dáme do hrca s omáčkou, premiešame a vrch posypeme pripravenou mozzarelou (stále varíme na miernom ohni) a opatrne premiešame a odstavíme z plameňa. Na vrch dáme niekoľko lístkov nakrájanej čerstvej bazalky. Odporúčam nechať cestoviny pár minút ochladnúť, lebo sú veľmi horúce a mozzarela sa zatial krásne roztopí.