Žemľovka
Rýchla minižemľovka
Autor receptu: ponozky123
Tento dezertík je vynikajúci a rýchly. Dá sa urobiť aj ako klasická žemľovka, samozrejme z väčšieho množstva surovín. Servírujeme ho so zmrzlinou, ovocím, čokoládou.* Ak sa ho rozhodnete vyskúšať, nebojte sa toho maku, neskutočne sa tam hodí. :)
12 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Jablká nastrúhame, pridáme citrónovú šťavu a škoricu (môžeme osladiť medom, cukrom alebo pridať hrsť orechov, hrozienok...).
- Mlieko, vajíčko a rozpustené maslo spolu rozšľaháme.
- Makovník nakrájame na 1cm hrubé plátky.
- Plech na muffiny vymastíme a dáme predhriať rúru na 200 °C.
- Makovník namočíme do mlieka s vajíčkom a maslom. Potom ním vystelieme dná muffinových formičiek v plechu.
- Na makovník dáme asi 1 PL jabĺk a na vrch dáme opäť namočený makovník.
- Dáme piecť na 15-20 minút s tým, že po 10 minútach stiahneme teplotu na 170 °C.
- TIP: Makovník môžete zmeniť za orechovník a jablká za slivky.