Žemľovka

Rýchla minižemľovka

Autor receptu: ponozky123

Tento dezertík je vynikajúci a rýchly. Dá sa urobiť aj ako klasická žemľovka, samozrejme z väčšieho množstva surovín. Servírujeme ho so zmrzlinou, ovocím, čokoládou.* Ak sa ho rozhodnete vyskúšať, nebojte sa toho maku, neskutočne sa tam hodí. :)

12
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká nastrúhame, pridáme citrónovú šťavu a škoricu (môžeme osladiť medom, cukrom alebo pridať hrsť orechov, hrozienok...).
  2. Mlieko, vajíčko a rozpustené maslo spolu rozšľaháme.
  3. Makovník nakrájame na 1cm hrubé plátky.
  4. Plech na muffiny vymastíme a dáme predhriať rúru na 200 °C.
  5. Makovník namočíme do mlieka s vajíčkom a maslom. Potom ním vystelieme dná muffinových formičiek v plechu.
  6. Na makovník dáme asi 1 PL jabĺk a na vrch dáme opäť namočený makovník.
  7. Dáme piecť na 15-20 minút s tým, že po 10 minútach stiahneme teplotu na 170 °C.
  8. TIP: Makovník môžete zmeniť za orechovník a jablká za slivky.