Blesková jablková roláda

Kristína Svátek
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 27. júla 2016
Blesková jablková roláda
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
3 ks
120 g
6 PL
1 PL
Plnka:
6 veľkých ks
1 bal
1 ČL




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, nastrúhame a pomiešame so škoricovým a vanilkovým cukrom. Ak sú jablká veľmi šťavnaté, zľahka ich vyžmýkame. Plech vyložíme papierom na pečenie, na to rozložíme nastrúhané jablká.

  2. 2

    Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej svetlej hmoty, do nej vmiešame polohrubú múku. Do malej časti cesta primiešame kakao. Cesto vylejeme na jablká, z kakaového cesta urobíme v ceste 2 pásy, pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 minút.

  3. 3

    Na teplý koláč rozprestrieme vlhkú utierku, prikryjeme druhým plechom a obrátime. Odstránime papier a opatrne skrútime pomocou utierky, pocukrujeme a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

frezia
Velmi jednoduche a urcite vyborne. Rada vyskusam.
martamm
Super, jednoduchý recept a velmi sa mi paci ten farebny efekt s puzitim kakaa :)))))
1x seanka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia