Blesková jablková roláda
Kristína Svátek
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 27. júla 2016
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 27. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, nastrúhame a pomiešame so škoricovým a vanilkovým cukrom. Ak sú jablká veľmi šťavnaté, zľahka ich vyžmýkame. Plech vyložíme papierom na pečenie, na to rozložíme nastrúhané jablká.
- 2
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej svetlej hmoty, do nej vmiešame polohrubú múku. Do malej časti cesta primiešame kakao. Cesto vylejeme na jablká, z kakaového cesta urobíme v ceste 2 pásy, pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 minút.
- 3
Na teplý koláč rozprestrieme vlhkú utierku, prikryjeme druhým plechom a obrátime. Odstránime papier a opatrne skrútime pomocou utierky, pocukrujeme a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-rolada-i-fotorecept/33...
alebo:
varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-rolada-ii-fotorecept/3...