Makovo-jablková roláda z tvarohového cesta fotorecept
Ponúkam vám svoj najnovší výtvor:-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Podrobnejšie okolnosti vzniku tohoto koláča a viac fotografií nájdete na mojom blogu: www.cookulienka.blogspot.ch Sem pridávam postup v skratke. Príprava cesta: Vaječné žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme kokosový olej, tvaroh izbovej teploty, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech 30x34cm vystlaný papierom na pečenie a urovnáme.
-
2
Plnka sa sype priamo na surové cesto. Pomletý mak sa zmieša s práškovým cukrom a rozsype na cesto, pokvapká sa roztopeným maslom, naň sa postrúhajú očistené jablká a plech zakrytý alobalom sa vsunie do rúry vyhriatej na 180°C.
-
3
Po 30 minútach sa alobal odstráni a koláč sa dopečie ešte 10 minút. Hneď po vybratí z rúry sa spolu s papierom stočí do rolády zo širšej strany a nechá trochu vychladnúť. Potom sa papier roztočením rolády opatrne odstráni a koláč sa znovu zroluje.
-
4
Krája sa až po úplnom vychladnutí. Múka sa môže použiť aj iná, v podstate akákoľvek. Kokosový olej môžete nahradiť obyčajným rastlinným olejom alebo rozpusteným maslom. Táto roláda je veľmi variabilná, cesto je od tvarohu vláčne.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
dobré suroviny si používala aj predtým, no predsa sa mi zdá, že tvoj štýl je po odmlke zmenený, či nie?
páči sa mi aj spôsob pčemia rovno s plnkou, no samé vychytávky!
Mimochodem, minulý týden jsme už dvakrát pekli pohankovo-perníkovou bábovku (1x se strouhaným jablkem, 1x bez), taky skvělá. Díky moc za recepty!