Makovo-jablková roláda z tvarohového cesta fotorecept
Foto: kukulienka71
Ponúkam vám svoj najnovší výtvor:-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Podrobnejšie okolnosti vzniku tohoto koláča a viac fotografií nájdete na mojom blogu: www.cookulienka.blogspot.ch Sem pridávam postup v skratke. Príprava cesta: Vaječné žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme kokosový olej, tvaroh izbovej teploty, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech 30x34cm vystlaný papierom na pečenie a urovnáme.
-
2
Plnka sa sype priamo na surové cesto. Pomletý mak sa zmieša s práškovým cukrom a rozsype na cesto, pokvapká sa roztopeným maslom, naň sa postrúhajú očistené jablká a plech zakrytý alobalom sa vsunie do rúry vyhriatej na 180°C.
-
3
Po 30 minútach sa alobal odstráni a koláč sa dopečie ešte 10 minút. Hneď po vybratí z rúry sa spolu s papierom stočí do rolády zo širšej strany a nechá trochu vychladnúť. Potom sa papier roztočením rolády opatrne odstráni a koláč sa znovu zroluje.
-
4
Krája sa až po úplnom vychladnutí. Múka sa môže použiť aj iná, v podstate akákoľvek. Kokosový olej môžete nahradiť obyčajným rastlinným olejom alebo rozpusteným maslom. Táto roláda je veľmi variabilná, cesto je od tvarohu vláčne.
dobré suroviny si používala aj predtým, no predsa sa mi zdá, že tvoj štýl je po odmlke zmenený, či nie?
páči sa mi aj spôsob pčemia rovno s plnkou, no samé vychytávky!
Mimochodem, minulý týden jsme už dvakrát pekli pohankovo-perníkovou bábovku (1x se strouhaným jablkem, 1x bez), taky skvělá. Díky moc za recepty!