Jablková roláda
Jablková roláda

Obrátená jablková roláda fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 22. októbra 2023

Úžasná piškótová roláda s makom a jablkovou plnkou hotová do pol hodiny.

20
porcií
15 minút
príprava
5 minút
na 210 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
100 g
2 PL mletý
Jablková plnka:
700 g
2 PL
2 PL
50 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Jablková plnka: Jablká očistíme, nastrúhame a vytlačíme šťavu. 50 ml šťavy si odložíme, zbytok môžeme vypiť. Cukor rozpustíme na karamel, pridáme maslo a keď sa maslo roztopí, vlejeme jablkovú šťavu. Chvíľku povaríme a pridáme nastrúhané jablká, rum a korenie na jablkový závin. Ak nemáme, pridáme aspoň mletú škoricu. Podusíme cca 5 minút a odstavíme. Jablkovú plnku natrieme na papier na pečenie pripravený na plechu.

    Obrátená jablková roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Vareškou vmiešame múku s mletým makom. Vylejeme na pripravenú jablkovú plnku. Rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 210 °C. Pečieme krátko, asi 5 minút.

    Obrátená jablková roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dokončenie: Koláč necháme vychladnúť. Na vychladnutý koláč položíme čistý papier na pečenie a pomocou tácky koláč preklopíme. Z jabĺk stiahneme papier a pomocou papiera, ktorý sme dali na korpus stočíme do rolády.

    Obrátená jablková roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť.

    Obrátená jablková roláda (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

siuuu
Pekná práca. Mne by chutila - mám rada takéto bezkrémové dezerty. Uložím a vyskúšam.
chorvatka
Pre inspiraciu varchaciek :moja jablkova rolada je este rychlejsia : surové, vyzmykane a postruhané jablka rozotrem na plech vystlany papierom na pecenie, posypem skoricou a postruhanymi orechami. Na to ide cesto ako v popise a hop do rury. Dokoncenie je to iste... ked nemam jablka, natriem na plech hocijaky lekvar + cesto; je to jednoduché a vyborné. Vyskusajte