Jablková roláda

Rýchla jablková roláda (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Jablká sú vďačným ovocím na koláče. A čo tak urobiť jablkovú roládu? Je rýchlo hotová a určite si pochutnáte.

1 roláda
porcia
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká nastrúhame nahrubo (gramáž je uvedená pre už nastrúhané jablká) a rozložíme na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo plech vyložíme papierom). Posypeme mletou škoricou.
  2. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku a premiešame.
  3. Cesto vylejeme na jablká a rozotrieme po celej ploche.
  4. Pečieme na 180 °C dozlata.
  5. Horúci koláč hneď preklopíme jablkami nahor na vlhkú utierku (ak sme použili papier, tak ho stiahneme preč) a ihneď pomocou utierky stočíme. Po 3 minútach roládu z utierky vyberieme a necháme ju vychladnúť.
  6. Pred podávaním nakrájané rezy pocukrujeme.