Rybacia polievka
Rybací vývar s rybacími knedličkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na rezance, stonkový zeler a cibuľu nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejeme maslo a nakrájanú zeleninu na ňom krátko opečieme. Zalejeme čírym rybacím vývarom
a necháme prejsť varom.
- Na knedličky pomelieme surové rybie mäso, pridáme na kocky nakrájanú a mliekom zvlhčenú žemľu, najemno nasekanú petržlenovú vňať, vajce, osolíme a dochutíme mletým muškátovým orieškom. Všetko premiešame
a podľa potreby zahustíme strúhankou.
- Z hmoty tvarujeme malé knedličky, ktoré vkladáme do vriacej polievky a zakryté pozvoľna varíme asi 3 minúty. Pred podávaním polievku ozdobíme nakrájanou jarnou cibuľkou.
|