Rybacia polievka

Rybací vývar s rybacími knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na rezance, stonkový zeler a cibuľu nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejeme maslo a nakrájanú zeleninu na ňom krátko opečieme. Zalejeme čírym rybacím vývarom a necháme prejsť varom.
  2. Na knedličky pomelieme surové rybie mäso, pridáme na kocky nakrájanú a mliekom zvlhčenú žemľu, najemno nasekanú petržlenovú vňať, vajce, osolíme a dochutíme mletým muškátovým orieškom. Všetko premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.
  3. Z hmoty tvarujeme malé knedličky, ktoré vkladáme do vriacej polievky a zakryté pozvoľna varíme asi 3 minúty. Pred podávaním polievku ozdobíme nakrájanou jarnou cibuľkou.