Ryba v plechu

Autor receptu: janadelfi

Tento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba v akejkoľvek podobe má u nás vždy miesto. Máme radi jeho špecialitky, ktoré sú chutné a dobré.....

6
porcií
15 - 20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rybu, my sme použili zubáča, naporcujeme a nasolíme. Do misy si očistíme zemiaky, ktoré nakrájame na kolieska, cibuľu nakrájanú na rezančeky, údenú slaninu takisto na rezančeky, klobásu prekrojíme pozdĺžne a nakrájame. Pridáme soľ, korenie, nasekaný cesnak, gulášové korenie a všetko spolu dobre premiešame.
  2. Bylinky môžeme pridať podľa vlastnej chuti, ale treba dbať na to, aby sa nezabila chuť ryby.
  3. Na plech, alebo pekáč naukladáme časť z premiešanej zmesi, na ktorú naukladáme rybu a nakoniec navrstvíme zostatok zmesi. Navrch dáme plátky masla a podlejeme buď pivom, alebo vínom (záleží ako máte radi). Prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry približne na 20 minút.
  4. Vyberieme z rúry skúsime či sú zemiaky mäkké, ak áno rozhabarkujeme smotanu s mliekom, nalejeme na zemiaky a dáme ešte zapiecť na 5 - 10 min. Podávame s chlebom, bagetkou.....