Pečená ryba

Ryba na zemiakoch a paradajkách (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Kombinácia rýb a zeleniny je vždy dobrá. Ľahko stráviteľné jedlo je vždy prínosom, najmä v lete.

2
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vymasteného pekáča dáme na kocky nakrájanú slaninu.
  2. Na ňu rozložíme zemiaky nakrájané na kolieska asi 5 mm hrubé. Jemne osolíme.
  3. Na zemiaky rozložíme na kolieska nakrájané paradajky. Posypeme nasekanou bazalkou.
  4. Navrch uložíme osolené ryby, do vnútra ktorých vložíme plátoček masla.
  5. Prilejeme niekoľko lyžíc vody (cca 3-4), zakryjeme a pečieme v rúre na 170 °C asi 25 minút. Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút.