Pečená ryba
Ryba na zemiakoch a paradajkách (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Kombinácia rýb a zeleniny je vždy dobrá. Ľahko stráviteľné jedlo je vždy prínosom, najmä v lete.
2 porcie |
20 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Do vymasteného pekáča dáme na kocky nakrájanú slaninu.
- Na ňu rozložíme zemiaky nakrájané na kolieska asi 5 mm hrubé.
Jemne osolíme.
- Na zemiaky rozložíme na kolieska nakrájané paradajky. Posypeme nasekanou bazalkou.
- Navrch uložíme osolené ryby, do vnútra ktorých vložíme plátoček masla.
- Prilejeme niekoľko lyžíc vody (cca 3-4), zakryjeme a pečieme v rúre na 170 °C asi 25 minút.
Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút.