Piškótový zákusok

Ružové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Veľká dobrota bez múky, ktorej sa nedá odolať. Výborný zákusok na sviatky, rodinné oslavy a slávnostné príležitosti poteší svojou chuťou.

30
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, po lyžiciach pridáme teplú, vodu vyšľaháme do hladka. Pudingový prášok spojíme s práškom do pečiva, pridáme trocha farbiva na zafarbenie korpusu a vmiešame do žĺtkového základu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Sneh po lyžiciach varechou vmiešame do cesta.
  4. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  5. Suroviny na plnku, džem na potretie korpusu.
  6. V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do pudingu vmiešame trocha zmäknutého masla, aby sa neurobila šupka a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame do hladka a pridáme po častiach vychladnutý puding, zašľaháme.
  7. Vrch korpus upravíme a prerežeme ho na dve časti. Spodnú časť korpusu potrieme jahodovým džemom alebo džemom podľa svojej chuti. Na potretý korpus uložíme okrúhle piškóty, ktoré namáčame do sirupu.
  8. Ma piškóty rozotrieme plnku, trocha si odložíme na potretie korpusu pod čokoládovú polevu.
  9. Položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme a vrch potrieme odloženou plnkou. Uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
  10. Suroviny na čokoládovú polevu.
  11. Bielu čokoládu polámeme na menšie kúsky, rozpustíme nad vodným kúpeľom, stiahneme z kúpeľa a pridáme trochu potravinárskej farby, premiešame. Po lyžiciach do čokolády vmiešame kyslú smotanu.
  12. Zákusok po obvode orežeme, aby boli boky rovné a polejeme čokoládovou polevou. Vložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí krájame horúcim nožom rezy. Dobrú chuť.