Piškótový zákusok
Piškótový zákusok

Piškótový makovo-kokosový zákusok

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 14. decembra 2021

Recept na jemné makovo-kokosové rezy s džúsovou vrstvou. Dobre skombinované jednoduché suroviny a výsledkom je mimoriadne chutný zákusok.
Zdroj: https://youtu.be/2Sdg8QCFttI

20
porcií
60 minút
príprava
25, 35 minút
na 175 °C

Suroviny

Na 2 makovo-kokosové pláty:
6 ks
150 g
90 g
150 g
150 g
50 ml
1,5 ČL
Piškótový plát:
3 ks
75 g
75 g
2/3 ČL
Krém:
200 ml
80 g
20 g
100 g
Džúsová vrstva:
400 ml (podľa chuti)
60 g
40 g
Okrem toho:
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Makovo-kokosové pláty: Tri bielky vyšľahať s cukrom (75 g), pridať tri žĺtky a ďalej šľahať na nízkych rýchlostiach mixéra. Pridať múku (45 g), prášok do pečiva (2/3 ČL), mak (75 g), kokos strúhaný (75 g), vodu (25 ml) a dôkladne vymiešať. Cesto dať na plech s rozmermi 20×20 cm a piecť 35 minút pri 175 °C. Rovnako upiecť ešte jeden plát.

  2. 2

    Piškótový plát: Bielky vyšľahať s cukrom, pridať žĺtky a ďalej šľahať na nízkych rýchlostiach mixéra. Pridať múku a prášok do pečiva, vymiešať do hladka. Cesto dať na plech s rozmermi 20×20 cm a piecť 25 minút pri 175 °C.

  3. 3

    Krém: V 100 ml mlieka rozpustiť cukor a priviesť do varu. V 100 ml studeného mlieka rozpustiť puding a vliať do vriacej zmesi. Priviesť do varu, variť cca 3-4 minúty a puding nechať vychladnúť. Do vyšľahaného masla pridať uvarený puding a dôkladne vyšľahať mixérom.

  4. 4

    Džúsová vrstva: V 200 ml džúsu rozpustiť cukor a zmes priviesť do varu. Puding rozpustiť v 200 ml studeného džúsu a vliať do vriacej zmesi. Priviesť do varu a variť cca 3-4 minúty.

  5. 5

    Pred zostavovaním zákusku všetky pláty zvlhčiť sirupom podľa chuti. Do pekáča, v ktorom sa piekli pláty dať jeden makovo-kokosový plát, na ktorý rovnomerne vyliať horúcu džúsovú vrstvu a na túto vrstvu položiť druhý makovo-kokosový plát. Nechať vychladnúť a odložiť na 30 minút do chladničky. V ďalšom kroku rovnomerne rozotrieť krém a navrch položiť piškótový plát. Zákusok chvíľku nechať postať a odložiť do chladničky.

  6. 6

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/2Sdg8QCFttI

Diskusia k receptu