Tvarohový zákusok

Ružové rezy bez múky

Autor receptu: mojaradost

Výborné svieže rezy vhodné na slávnostné príležitosti.

30
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, po lyžiciach zašľaháme vodu a zamiešame pudingy v prášku a polovicu prášku do pečiva. Do peny jemne zamiešame vyšľahané bielky.
  2. Hlboký plech (rozmer 30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto. Upečieme pri teplote 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Upečený korpus otočíme papierom nahor. Vtedy sa ľahko odstráni šupka, ktorá sa vytvorila pri pečení. Necháme vychladnúť. Papier odstránime.
  3. Plnka: Vo väčšej vyššej nádobe vyšľaháme rastlinnú šľahačku, nie celkom dotuha tak ako redší puding. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom podľa chuti. Spojíme s vyšľahanou šľahačkou.
  4. Ukladáme nasledovne: Piškótu, z ktorej odstránime šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, pokvapkáme jahodovým alebo malinovým sirupom zriedeným vodou. Potrieme jahodovým džemom a polovicou tvarohového krému. Na krém uložíme vedľa seba okrúhle detské piškóty, ktoré namočíme v jahodovom alebo malinovom sirupe zriedenom vodou. Potrieme druhou časťou krému. Dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Povrch polejeme bielou čokoládovou polevou prifarbenou červenou gélovou farbou. Ozdobíme podľa fantázie. Po stuhnutí pokrájame horúcim zúbkovým suchým nožom. Dobrú chuť!