Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami

Tomáš Klus
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 11. februára 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky, ale aj na prostriedok, ktorý vyjadruje vzťah, sympatie, úctu, priateľstvo. A na mrkvu, figy, čokoládu, plody mora, sekt, špargľu, zeler, aníz, med... sa nepozerajme len ako na suroviny. Nielen šamani, ale aj odborníci vedy ich považujú za afrodiziaká povzbudzujúce vášeň a dobrú náladu.

2
porcie
60 min
príprava

Suroviny

200 g (na vzduchu sušená)
Marinované slivky:
100 g vykôstkované
50 g
100 g
1 ks
1 ks
štipka
Rukolový šalát:
100 g
50 g (hoblinky)
1 ks
4 ks
štipka
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Marinované slivky: V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme cukor, soľ, škoricu a aníz a varíme, až kým sa nevytvorí sirup. Slivky prelejeme sirupom, zakryjeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Rukolový šalát: Všetky suroviny zmiešame.

  3. 3

    Na tanier rozložíme šalát, poukladáme sušenú šunku, položíme marinované slivky a prelejeme sirupom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist