Rugelach

timara - fotkatimara, 7. júna 2016
Rugelach
Foto: timara

Už vôňa týchto židovských koláčikov po masle, džeme, škorici a orechoch je ohromná a čo potom ich chuť!

35-40 ks
porcií
45 minút
príprava
20-25 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g
300 g
4 g
20 g
 štipka
Náplň:
 (marhuľový, ríbezľový)
 rozpustené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do jednej misky preosejeme všetky sypké suroviny (múku, soľ, cukor a prášok do pečiva) v druhej premiešame mierne zmäknuté maslo a mascarpone. Všetko spojíme do jedného cesta (konzistenciou podobné ako linecké).

  2. 2

    Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.

  3. 3

    Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prvú časť vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na tenko, natrieme hustým (aby pri pečení nevytekal) džemom, posypeme na drobno nasekanými orechami, škoricovým cukrom a zarolujeme do roládky. Tú nakrájame na približne 2 cm kúsky, ktoré naukladáme na plech s pečiacim papierom. Každý koláčik potrieme roztopeným maslom a vložíme do vyhriatej rúry na 160 stupňov. Pečieme cca 20-25 minút.

  4. 4

    Postup zopakujeme ešte trikrát, keďže cesto sme si rozdelili na viac častí. Koláčiky treba ku koncu sledovať, lebo sa rýchlo pripekajú (najmä zospodu). Po vytiahnutí ich hneď dáme dole z plechu a necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem za skvelý recept! Urobila som dnes testovaciu pol dávku ... páči sa mi jednoduchá rýchla príprava, s cestom sa pracuje vynikajúce, spravila som časť so slivkovým a druhú s marhuľovým lekvárom, nabudúce vyskúšam aj ďalšie príchute. Mala som problém, aby som všetky hneď nezjedla sama a nechala rodine. :D Pridávam aj foto. ;)


Tak aj ja som tu s fotkou a s prosbou o vysvetlenie, co a ako sa to mohlo stat?
S cestom sa mi tazko robilo, velmi sa lepilo, az som ho nakoniec vyvalkala medzi potravinarskou foliou. Polovicku som plnila lekvarom a orechami a druhu nutellou a lieskovcami. Zrolovala ( tiez horko-tazko ).... vyzerali krasne, dala do rury a po par minutach .... plaaaac.... boli z nich placky. Deti si mysleli, ze som robila cookies.. :-)))
Chutovo su velmi dobre, ale preco sa mi to stalo? Vie mi niekto poradit, prosim?