Už vôňa týchto židovských koláčikov po masle, džeme, škorici a orechoch je ohromná a čo potom ich chuť!
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
100 g |
|
300 g |
|
4 g |
|
20 g |
|
štipka |
|
Náplň: | |
(marhuľový, ríbezľový) |
|
|
|
|
|
rozpustené |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do jednej misky preosejeme všetky sypké suroviny (múku, soľ, cukor a prášok do pečiva) v druhej premiešame mierne zmäknuté maslo a mascarpone. Všetko spojíme do jedného cesta (konzistenciou podobné ako linecké).
- 2
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.
- 3
Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prvú časť vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na tenko, natrieme hustým (aby pri pečení nevytekal) džemom, posypeme na drobno nasekanými orechami, škoricovým cukrom a zarolujeme do roládky. Tú nakrájame na približne 2 cm kúsky, ktoré naukladáme na plech s pečiacim papierom. Každý koláčik potrieme roztopeným maslom a vložíme do vyhriatej rúry na 160 stupňov. Pečieme cca 20-25 minút.
- 4
Postup zopakujeme ešte trikrát, keďže cesto sme si rozdelili na viac častí. Koláčiky treba ku koncu sledovať, lebo sa rýchlo pripekajú (najmä zospodu). Po vytiahnutí ich hneď dáme dole z plechu a necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Ďalšie recepty:
- 2
S cestom sa mi tazko robilo, velmi sa lepilo, az som ho nakoniec vyvalkala medzi potravinarskou foliou. Polovicku som plnila lekvarom a orechami a druhu nutellou a lieskovcami. Zrolovala ( tiez horko-tazko ).... vyzerali krasne, dala do rury a po par minutach .... plaaaac.... boli z nich placky. Deti si mysleli, ze som robila cookies.. :-)))
Chutovo su velmi dobre, ale preco sa mi to stalo? Vie mi niekto poradit, prosim?