Rugelach
Autor receptu: timara
Už vôňa týchto židovských koláčikov po masle, džeme, škorici a orechoch je ohromná a čo
potom ich chuť!
35-40 ks porcií |
45 minút príprava |
20-25 minút na 160 °C |
Postup
- Do jednej misky preosejeme všetky sypké suroviny (múku, soľ, cukor a prášok do pečiva) v druhej premiešame mierne zmäknuté maslo a mascarpone. Všetko spojíme do jedného cesta (konzistenciou podobné ako linecké).
- Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.
- Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prvú časť vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na tenko, natrieme hustým (aby pri pečení nevytekal) džemom, posypeme na drobno nasekanými orechami, škoricovým cukrom a zarolujeme do roládky. Tú nakrájame na približne 2 cm kúsky, ktoré naukladáme na plech s pečiacim papierom. Každý koláčik potrieme roztopeným maslom a vložíme do vyhriatej rúry na 160 stupňov. Pečieme cca 20-25 minút.
- Postup zopakujeme ešte trikrát, keďže cesto sme si rozdelili na viac častí. Koláčiky treba ku koncu sledovať, lebo sa rýchlo pripekajú (najmä zospodu). Po vytiahnutí ich hneď dáme dole z plechu a necháme vychladnúť.
Pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.