Rozmarínové tofu s beluga šošovicou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Najprv si uvaríme šošovicu. Pripravíme si paradajky, cesnak, šalotku, zemiak, rozmarín a bobkový list.
  2. Šošovicu opláchneme a preložíme do hrnca. Pridáme 3 hrnčeky vody, celé hlavičky cesnaku a zvyšné suroviny. Privedieme k varu, oheň zmiernime varíme pod pokrievkou cca 20 - 25 minút.
  3. Šošovicu precedíme a vodu zachytíme. Stonky rozmarínu a bobkové listy vyhodíme. Cesnak, paradajky, zemiak a šalotku vyberieme a spolu s 2 PL olivového oleja a 3 PL zachytenej šošovicovej vody rozmixujeme.
  4. Pridáme k šošovici, premiešame a dochutíme soľou.
  5. Na záver primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
  6. Tofu položíme medzi papierové obrúsky, zaťažíme a necháme pol hodinu postáť. Pripravíme si zelené korenie, soľ, rozmarín a citrón.
  7. Zelené korenie rozdrvíme, pridáme nasekaný rozmarín, soľ citrónovú šťavu a olej. Premiešame.
  8. Osušené tofu pozdĺžne prekrojíme, preložíme na pekáč a potrieme pripravenou zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 10 - 15 minút. Na záver chvíľu dopečieme pod grilom.