Tvarohové rožky

Rožky plnené tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Vynikajúce, vláčne rožky plnené tvarohom, ktoré sa zídu aj deťom do školy na desiatu.

14
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si urobíme kvások. Rozdrobíme droždie v malej nádobe, zalejeme ho vlažným mliekom, pridáme kryštálový cukor a medzi prsty múky. Necháme nakysnúť. Do misy dáme múku, maslo, štipku soli, žĺtky, práškový cukor a kvások.
  2. Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať 15 minút. Zatiaľ si pripravíme plnku.
  3. Tvaroh rozmiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kryšt. cukor podľa chuti a žĺtok. Všetko riadne vymiešame nahladko.
  4. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyváľkame ho na hrúbku 3 mm. Pokrájame na štvorce. (Ja som robila väčšie rožky , takže som každý štvorec mala 11 krát 11 cm). Natrieme na každý jeden plnku a zrolujeme ho smerom k sebe ako roládu a vytvoríme z neho rožok.
  5. Dáme na plech. (Ja som použila alobal). NEPOTIERAME ich !
  6. Pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút .
  7. Upečené necháme vychládnuť. Vyšlo mi 14 kusov rožkov.
  8. Celé rožky obalíme v práškovom cukre. (Ja som zopár aj čokoládou ozdobila).
  9. :-)
  10. V reze.