Tvarohové rožky
Rožky plnené tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Vynikajúce, vláčne rožky plnené tvarohom, ktoré sa zídu aj deťom do školy na desiatu.
14 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé si urobíme kvások. Rozdrobíme droždie v malej nádobe, zalejeme ho vlažným mliekom, pridáme kryštálový cukor a medzi prsty múky. Necháme nakysnúť. Do misy dáme múku, maslo, štipku soli, žĺtky, práškový cukor a kvások.
- Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať 15 minút. Zatiaľ si pripravíme plnku.
- Tvaroh rozmiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kryšt. cukor podľa chuti a žĺtok. Všetko riadne vymiešame nahladko.
- Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyváľkame ho na hrúbku 3 mm. Pokrájame na štvorce. (Ja som robila väčšie rožky , takže som každý štvorec mala 11 krát 11 cm). Natrieme na každý jeden plnku a zrolujeme ho smerom k sebe ako roládu a vytvoríme z neho rožok.
- Dáme na plech. (Ja som použila alobal). NEPOTIERAME ich !
- Pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút .
- Upečené necháme vychládnuť. Vyšlo mi 14 kusov rožkov.
- Celé rožky obalíme v práškovom cukre. (Ja som zopár aj čokoládou ozdobila).
- :-)
- V reze.