Tvarohové rožky
	        Rožky plnené tvarohom (fotorecept)
	        Autor receptu: luwinka
	         
	        
	        Vynikajúce, vláčne  rožky plnené tvarohom, ktoré sa zídu aj deťom do školy na desiatu.
| 		  
				  	  
				  	14 porcií  | 
				  	  
				  	35 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Ako prvé si urobíme kvások. Rozdrobíme droždie v malej nádobe, zalejeme ho vlažným mliekom,  pridáme kryštálový  cukor a medzi prsty múky. Necháme nakysnúť. Do misy dáme múku, maslo, štipku soli, žĺtky, práškový cukor a kvások.
 - Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať 15 minút. Zatiaľ si pripravíme plnku.
 - Tvaroh rozmiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kryšt. cukor podľa chuti a žĺtok. Všetko riadne vymiešame nahladko.
 - Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyváľkame ho na hrúbku 3 mm.  Pokrájame na štvorce. (Ja som robila väčšie rožky , takže som každý štvorec mala 11 krát 11 cm). Natrieme na každý jeden  plnku a zrolujeme ho smerom k sebe ako roládu a vytvoríme z neho rožok.
 - Dáme na plech. (Ja som použila alobal). NEPOTIERAME ich !
 - Pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút .
 - Upečené necháme vychládnuť. Vyšlo mi 14 kusov rožkov.
 - Celé rožky obalíme v práškovom cukre.  (Ja som zopár aj čokoládou ozdobila).
 - :-)
 - V reze.