Dusený pstruh
Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty
Autor receptu: redakcia
Rybárčim už od
ôsmych narodenín.
Rád cítim príval adrenalínu
pri love, ale aj
v kuchyni, keď „šupináča“
dávam do hrnca...
a potom na tanier. Chcel
by som však pre rybacie
chute získať aj tých, čo
ich doteraz nemusia.
Táto zdravá surovina si
to zaslúži.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Filetu osolíme, okoreníme, naplníme kyslou
kapustou, zrolujeme, zabalíme do potravinárskej
fólie, poprepichujeme špáradlom.
Biele víno dáme do parného hrnca, na
mriežku položíme filety, víno privedieme do
varu a stiahneme na 70 °C. Paríme 10 minút.
- Omáčka: Cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájané huby,
osolíme, okoreníme a 15 minút podusíme.
Prilejeme smotanu a ešte 5 minút redukujeme.
- Batátová kaša: Bataty ošúpeme, dáme do hrnca so slanou
vodou a uvaríme. Uvarené batáty vyšľaháme
s maslom a smotanou na jemnú kašu.