Bravčová panenka

Roláda z panenky, zo špenátu a z vajec

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú panenku očistíme, pozdĺžne narežeme tak, aby sme vytvorili veľký plát. Jemne ho naklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. Špenát podusíme s cesnakom na olivovom oleji, ochutíme. Vajcia varíme 9 minút vo vode, ošúpeme. Na mäso rozložíme špenát a vajíčka a zvinieme. Roládu zabalíme do potravinárskej fólie, dáme na 30 minút na paru, potom rozbalíme a opečieme na oleji na panvici.
  3. Zemiaky očistíme, uvaríme v osolenej vode domäkka, vodu scedíme a ručným mixérom vyšľaháme, pridáme maslo a mlieko a ešte šľaháme. Podľa potreby dochutíme soľou. Na tanier dáme zemiakové pyré, zvyšný špenát a roládu, dozdobíme.