Bravčová panenka
Roláda z panenky, zo špenátu a z vajec
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčovú panenku očistíme,
pozdĺžne narežeme tak, aby sme
vytvorili veľký plát. Jemne ho
naklepeme, osolíme a okoreníme.
- Špenát podusíme s cesnakom
na olivovom oleji, ochutíme. Vajcia varíme
9 minút vo vode, ošúpeme. Na mäso rozložíme
špenát a vajíčka a zvinieme.
Roládu zabalíme do potravinárskej
fólie, dáme na 30 minút na paru,
potom rozbalíme a opečieme na
oleji na panvici.
- Zemiaky očistíme, uvaríme
v osolenej vode domäkka, vodu
scedíme a ručným mixérom vyšľaháme,
pridáme maslo a mlieko
a ešte šľaháme. Podľa potreby
dochutíme soľou. Na tanier dáme
zemiakové pyré, zvyšný špenát
a roládu, dozdobíme.
|