Roláda z panenky a pečenej papriky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
Bravčovu panenku narežeme na 200–gramové valčeky, ktoré pozdĺžne prekrojíme. Červenú papriku dáme do pripravenej pahreby a pečieme ju tak dlho, aby na nej vznikla tmavá koža, ktorú po upečení olúpeme. Pripravenú papriku osolíme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a nasekaným rozmarínom.
Namarinovanú papriku poukladáme na valčeky bravčovej panenky, z ktorých pripravíme závitky. Konce prepichneme kovovou ihlou, aby sa neotvárali. Mäso potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a položíme na pripravený rozpálený gril. Pečieme na grile a stále otáčame, aby sa mäso prepieklo aj zvnútra.
Omáčka: Paradajky zbavíme jadierok, narežeme ich na malé kocky, pridáme horčicu, soľ, korenie, worcester, trstinový cukor (môžeme použiť aj med), cesnak, kečup a najemno nakrájanú cibuľu s čili papričkami. Všetko dôkladne premiešame. Hotové ugrilované mäso nakrájame na kolieska a prelejeme omáčkou.
|