Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina fotorecept

lekorica - fotkalekorica, 14. februára 2016
Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept)
Foto: lekorica

Recepty z mletého mäsa patria medzi moje najobľúbenejšie, lebo sú veľmi rýchle a zároveň chutné.

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
125 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Plnka:
3 ks
1/2 ks
10 dkg
podľa chuti
3 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäsko som okorenila, osolila a pridala som 125 ml sladkej smotany a trochu tymiánu. Všetko som zmiešala a nechala cez noc v chladničke.

  2. 2

    Potom som na alobal rozložila mäsko a nastrúhala naň syr.

    Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypala špenátom.

    Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som praženicu z troch vajec a červenej papriky.

    Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A nakoniec som pridala schwarzwaldskú šunku. Mäsko som zrolovala do alobalu a piekla na 200 stupňov cca 50 minút.

    Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec som upiekla zeleninu. Mrkvu, batáty, zeler, cuketu, papriku, brokolicu, paradajky a cibuľu som nakrájala, pridala som trochu masla a piekla v trúbe na 200 stupňov cca 40 minút. Nakoniec som do nej primiešala špenát. Zeleninku nesolím a nekorením, lebo pri pečení vynikne jej chuť.

    Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Mleté mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

monty469
Mňam,receptík ukladám.Vyzerá super.Len pri pohľade naň sa mi zbiehajú slinky 5*
havino
výborné, smotanu do mletého mäsa pridávam aj ja, veľmi ho zvláčni, pekne si naplnila a upiekla, chuťovka
helushka12
mleté mäso je super, dobre príjme chute a koreniny, robím aj roládu aj guličky pečené v rúre na papieri, v lete je to chutné aj s tzatziki a pečená zelenina, to je pochúťka. Tvoj recept je krásny, farebný.
paeva
ja som ju podľa teba robila včera, ale mäso som mala len chudé a asi preto som ju mala suchú, ale zjedla sa. nabudúce by som dala trocha prerastené mäso.
zdenka51
Tiež ju často robievam, na konci ju ešte celú štedro potriem plnotučnou horčicou. Ako prílohu robím zemiakovú kašu. Je to luxusný a nenáročný recept.
lekorica
@Paeva (19.2.2016 23:22)

Ja ju miešam 50 na 50 (mastnejšie a chudé mäsko) ináč nie je šťavnatá. Ak si piekla iba kuracie mleté, stačilo skrátiť dobu pečenia. Na budúce sa isto vydarí. ;-)
používateľ nemá avatar
ami
ami
Gratulujem k uverejnenemu receptu v casopise. Pamatam si vas z inej stranky a inej skupiny (DD) a aj tam som sa rada inspirovala vasimi receptami.