Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina fotorecept

lekorica - fotkalekorica, 14. februára 2016
Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept)
Foto: lekorica

Recepty z mletého mäsa patria medzi moje najobľúbenejšie, lebo sú veľmi rýchle a zároveň chutné.

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
125 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Plnka:
3 ks
1/2 ks
10 dkg
podľa chuti
3 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäsko som okorenila, osolila a pridala som 125 ml sladkej smotany a trochu tymiánu. Všetko som zmiešala a nechala cez noc v chladničke.

  2. 2

    Potom som na alobal rozložila mäsko a nastrúhala naň syr.

    Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypala špenátom.

    Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som praženicu z troch vajec a červenej papriky.

    Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A nakoniec som pridala schwarzwaldskú šunku. Mäsko som zrolovala do alobalu a piekla na 200 stupňov cca 50 minút.

    Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec som upiekla zeleninu. Mrkvu, batáty, zeler, cuketu, papriku, brokolicu, paradajky a cibuľu som nakrájala, pridala som trochu masla a piekla v trúbe na 200 stupňov cca 40 minút. Nakoniec som do nej primiešala špenát. Zeleninku nesolím a nekorením, lebo pri pečení vynikne jej chuť.

    Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
mleté mäso je super, dobre príjme chute a koreniny, robím aj roládu aj guličky pečené v rúre na papieri, v lete je to chutné aj s tzatziki a pečená zelenina, to je pochúťka. Tvoj recept je krásny, farebný.
ja som ju podľa teba robila včera, ale mäso som mala len chudé a asi preto som ju mala suchú, ale zjedla sa. nabudúce by som dala trocha prerastené mäso.
@Paeva (19.2.2016 23:22)

Ja ju miešam 50 na 50 (mastnejšie a chudé mäsko) ináč nie je šťavnatá. Ak si piekla iba kuracie mleté, stačilo skrátiť dobu pečenia. Na budúce sa isto vydarí. ;-)
používateľ nemá avatar
ami
Gratulujem k uverejnenemu receptu v casopise. Pamatam si vas z inej stranky a inej skupiny (DD) a aj tam som sa rada inspirovala vasimi receptami.



Pridaj komentár k receptu: