Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www.taste.com.au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections,beef-recipes V povodnom recepte je pouzite maso zo svieckovej a su z nej urobene male zavitky. Ja som pouzila maso z vykostenej lopatky a urobila som z neho jeden velky zavin.

6-8
porcií
25 minút
príprava
180 minút
na 150 °C

Postup

  1. Maso som narezala tak, aby som ho mala priblizne vsade rovnakej hrubky. Maso som posolila a okorenila cerstvo mletym korenim styroch farieb.
  2. Do misy som si pripravila nasekanu petrzlenovu vnatku, nastruhany syr a roztlaceny cesnak.
  3. Piniove oriesky som dala najprv do vyhriatej rury 160C opiect. Treba to sledovat, lebo oriesky sa mozu velmi rychlo spalit. Staci tak 5-8 minut. Opecene oriesky som potom pridala k petrzlenovej vnatke.
  4. Vsetko som spolu premiesala. Pripravenu plnku som natrela na masovy plat.
  5. Na plnku som poukladala na tenko nakrajanu domacu udenu sunku. V povodnom recepte bolo pouzite prosciutto.
  6. Hovadzi plat som stocila a zviazala.
  7. Na rozohriatom oleji som poopekala roladu zo vsetkych stran.
  8. Opecenu roladu som zaliala paradajkovou stavou. Pouzila som domacu paradajkovu stavu. Boli to vlastne prevarene, zamrazene paradajky, ktore som rozmrazila a prepasirovala. V povodnom recepte je maso zaliate aj pol salkou cerveneho vina. Tak kto ma rad vino, moze urobit aj tak.
  9. Hrniec s masom som prikryla a dala som ho do vyhriatej rury 150C. Maso sa tam dusilo 3 hodiny. Moze sa to ale kludne robit aj na sporaku. Mne to takto viacej vyhovuje. Mozem ist robit von a nemusim sa starat, ze mi to prihori.
  10. K masu som ako prilohu spravila domace rezance. Nasekana bazalka ktoru som pridala do cesta im davala prijemnu chut.
  11. ---