Ossobucco fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 19. septembra 2011

Ossobucco je hovadzi lytkovy sval odrezany a prepileny spolu so spikovou kostou. Uz su tu nejake recepty na upravu tohto druhu masa. Pridavam aj Zobraziť celý popisOssobucco je hovadzi lytkovy sval odrezany a prepileny spolu so spikovou kostou. Uz su tu nejake recepty na upravu tohto druhu masa. Pridavam aj tento moj recept, lebo je trochu odlisny od tych predchadzajucich.

4-6
porcie
25 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
120 g
4 strúčiky
120 g
80 g
80 g
60 g
120 ml
1 PL
400 g (najvhodnejší druh ROMA)
z 1 ks, a kôra
z 1/2 ks, a kôra
400 ml




Postup

  1. 1

    Moje rezy masa nie su take perfektne ako z obchodu. Minuly tyzden sme zabijali a synovi sa to nepodarilo krajsie prepilit. Maso bolo narezane na platky hrubky asi 1,5cm. Platky masa som umyla, osusila a pokorenila.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maso som oprazila z obidvoch stran na rozohriatom oleji.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Oprazene maso som vybrala a odlozila do misky. Do hrnca som vlozila nakrajanu cibulu s cesnakom a chvilu som ju poprazila.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som pridala nakrajany stopkovy celer, por a mrkvu. Zeleninu som spolu premiesala

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a prikryla. V recepte hovoria, ze zelenina sa ma "spotit". Hrniec som odlozila na kraj sporaka asi tak na 5 minut.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitym som si pripravila bouquet garni. Por dlhy asi 10cm, stopkovy celer, dve vetvicky tymianu, petrzlenovu vnatku a bobkovy list som spolu zviazala.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do "vypotenej" zeleniny som vlozila paradajkovy pretlak.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pretlak som premiesala so zeleninou a zaliala som to cervenym vinom.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som opecene maso, bouquet garni, doliala som vodu a pridala lyzicu soli. Cele cierne korenie som vlozila do sitka na caj a sitko som uviazala o ucho hrnca.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nechala som to zovriet a potom som maso so zeleninou varila na miernom ohni 1,5 hodiny.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ked bolo maso makke som ho zase vybrala na tanier a omacku som ochutila citronovou stavou a korou a pomarancovou stavou a korou a solou.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    No a toto je synova vacsia porcia. On to mal s ryzou.

    Ossobucco (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

danculka
Nestretla so sa s takou úpravou mäsa,vyzerá dobre a recept tiež,ukadám..super...
akeber
fíha aká fajnota...pekne spracovaný recept....:)))
frezia68
Krásny recept,už aj ukladám,hoci k takému mäsku asi neprídem...
evusik
úžasné, hovädzie lýtko samo o sebe je výborné mäso a spolu so špikovou kosťou to môže byť fajnotka.... len neviem či to u nás dostať v takejto úprave.... tvoj recept sa mi veľmi páči, s týmto by som mala doma veľký úspech :-)
tinca
@palokuchki super rcp, ale u nás teda som hľadala aj u súkromných mäsiarov, ale lýtka som nedostala. Jedla som to už, je to fajn mäsko, ak zoženiem urobím si ich takto, páči sa mi rcp aj krásne fotočky.
evanaaa
To je pravda, u nás nie je dostať tak upravené mäso, škoda, ale možno by sa dalo použiť aj gulášové mäso z nôh, lebo ten recept sa mi páči, mohlo by sa vyskúšať.
2010
@palokuchki , vyborny recept, krasne spracovany.S mnozstvom variacii.Kombincia zeleniny, pomaleho varenia a spikovej kosti ...spica.
Tento recept ma zaujimal po teoretickej stranke lebo Taliani tvrdia ze je to ich stredoveky recept, ale pouzivaju tam paradajky ktore prisli do Europy ovela neskor. Mam "staru verziu" medzi svojimi receptami.
 varecha.pravda.sk/recepty/ossobucco-in-bianco/16159-recep...

sovka62
Fíha, to je paráda! Ale mäso s kosťou u nás nezoženiem. Možno by sa dalo k lýtku pridať špikovú kosť, to by sa kúpiť dalo, ale ktovie, či by bol výsledok rovnaký. Alebo zabiť nejaké to hovädo......
evusik
no veď práve, lýtko dostať kúpiť bez problémov ale to by asi nebolo ono, tá špiková kosť tam byť musí a asi je dôležitý aj ten spôsob rezania, že odrežú presne tú časť lýtka kde je ešte špiková kosť.... nie som si istá, ale myslím že v Metre by to mohli mať, najbližšie sa popozerám, pretože tento recept sa mi náramne páči.... chodím sa naň pozerať jak do galérie :-))))
jerica
fajné,máme u nás súkromníka mäsiara , Danielka spomínaš,má upravenú pri dome šikovnú maringotku a kraľuje si tam , ten spraví čo na očiach zákazníkovi vidí,vyskúšam či by nesravil kopromis,dám vedieť myslím si že to je (nožina-môčing) je výborné mäso aj na polievku určite príde aj na tvoj receptík. KK.Dnes pečiem z tvojho receptu tekvicové buchtičky.
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za mile komentare. @2010 , ked som predtym pozerala ake su tu recepty na ossobucco ten tvoj som nevidela. Nejako som ho prehliadla. Ano je viacej variacii ako tento druh masa upravit. Urcite je najlepsie ked sa vari s tou spikovou kostou, lebo aj ta dava omacku tu vybornu chut. No ked nedostanete maso takto odrezane, mozete to skusit len s cistym masom z lytka-mocingu. Jarmilka pamatam si velmi dobre. Mam na vas velmi pekne a mile spomienky.
2010
palokuchki, sorry ale asi som to zle napisal, ja mam vela receptov nezverejnenych- skrytych , a tento je jeden z nich, takze marne by si hladala.
douglas
Nádherne zpracovaný fotorecept ossobucca. Máme krásnu vzpomienku na kosť z ossobucca, ktorú sme priniesli z vyhlásenej talianskej reštaurácie v Pittsburghu domov našemu psovi. Ten sa s ňou toľko navyvádzal, že až sme z toho natočili Video Sequence. Dodnes na to radi vzpomíname. :D. Podľa nás je ossobucco perfekné, chutné, šťavnaté a snáď najlepšie upravené mäso, ktoré sme kedy jedli.
janger
Danka, vyzera velmi chutne. Este som nikdy nerobila. Nedavno som videla v televizii velmi pekny recept, chystam sa ho robit...Ale ja sa cystam vselico robit ;-)...Tvoj syn si dal veru poriadnu porciu :-))).
sbohemrozume
Takto bouranou kližku na Čechách dostaneš v Globusu. V Polsce téměř u každého řezníka.
jerica
dnes som u nášho mäsiara (tam kde sme boli) objednala z Tvojho receptu mäsko s kosťou, už mi to raz pripravil,bolo fantastické papaníčko,sľúbil do štvrtka že to pripraví,len chudák nemá takú pílku,tak sa trápi ručne stručne.
palokuchki
@zinnajdha , Tumbarumba je skoro v prostriedku medzi Sydney a Melbourne. Nie je to mesto. Je to skorej taka velka dedinka. Lezi na zapadnej casti Sneznych Hor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia